Voor hulp en advies

0251 - 247233

Cupping

Bij cupping worden speciale cups op bepaalde plekken van het lijf geplaatst. Bij Plastimed vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cuppingbehandelingen.

Filters

It seems we can't find what you're looking for.

Wat is cupping?

Cupping is een eeuwenoude therapievorm afkomstig uit Oosterse geneeswijzen. Doorgaans wordt cuppingtherapie ingezet om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen, met als doel het verbeteren van de doorbloeding in spieren en weefsels en het opheffen van stagnaties in de energiedoorstroming. De huid wordt deels in de cup gezogen, zodat er bloed naar de te behandelen plek stroomt. Hierdoor ontdoet het lichaam zich van afvalstoffen en ontstaat er een betere doorbloeding. De behandeling voelt aan als een stevige massage waarbij de dieper gelegen huidlagen bereikt worden.

Voordelen van cupping

Cupping brengt het lichaam weer in balans en heeft een kalmerende, ontspannende en helende werking op de fascia, het bindweefsel dat op de achtergrond je hele lichaam ondersteunt. Cupping heft blokkades in het lichaam op, zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en vocht en zorgt voor een verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid. Het is toepasbaar bij littekenweefsel, verklevingen en rimpels.

Bij Plastimed heb je de keuze uit een ruim assortiment aan cupping- en massageproducten. Plaats je bestelling in de webshop.

Filteren