Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home » Winkel » Instrumenten » Diathermie

Filters

Aantal stuks
3
2
1
6
11
4
1
Lengte (in meters)
1
Merk
1
9
3
1
1
1
Naaldlengte
1
2
Steriel
9
7

Diathermie

Diathermie is een chirurgische techniek die op elektrisch lassen lijkt. Diathermie apparatuur en elektrochirurgie wordt gebruikt voor het snijden van weefsel en vaten en het coaguleren. Plastimed levert onder meer diathermiepennen en diathermieplaten voor chirurgen en andere medisch specialisten.

Resultaat 1–18 van de 49 resultaten wordt getoond

Hoe werkt diathermie?

Bij diathermie wordt de patiënt verbonden met het diathermieapparaat via een metalen diathermieplaat op de huid en een geïsoleerde elektrische kabel. Er komt een tweede kabel uit het apparaat. Deze eindigt in een handvat met metalen puntje. Met een knopje op het handvat kan de chirurg vervolgens elektrische spanning op het systeem zetten, zodat er elektronen door de kabels en de patiënt gaan lopen. Het weefsel zelf heeft weinig weerstand doordat de mens voor het grootste deel uit water en zouten bestaat. Het enige weerstandspunt is de plek waar het metalen uiteinde van het handvat tegen weefsel wordt gehouden. Dit zorgt voor de ontwikkeling van grote warmte.

Diathermische instrumenten online bestellen

Sommige chirurgen gebruiken diathermische instrumenten om bloedende vaatjes mee dicht te schroeien. Het snijden van weefsel gebeurt met een mes of schaar. Het is ook mogelijk om diathermische instrumenten te gebruiken in plaats van een scalpel. In dit geval spreken we over elektrochirurgie. Wanneer je gebruik maakt van diathermie potloden op de OK, valt het aan te raden om een goede rookafzuiging te installeren.  Bestel jouw diathermie benodigdheden van merken als Blayco en Swaromed gemakkelijk en snel bij Plastimed.

Filteren

Aantal stuks
3
2
1
6
11
4
1
Lengte (in meters)
1
Merk
1
9
3
1
1
1
Naaldlengte
1
2
Steriel
9
7