Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home » Winkel » Instrumenten » KNO instrumenten » Oorspuiten

Oorspuiten voor het reinigen van de gehoorgang

De oorspuit wordt veel gebruikt in de KNO-praktijk en in de algemene geneeskunde. Als zorgprofessional reinig je met de oorspuit de gehoorgang van een patiënt bij gedeeltelijke of volledige afsluiting van de externe gehoorgang door een oorsmeerprop. Oorspuiten en andere KNO-instrumenten bestel je gemakkelijk in de webshop van Plastimed.

De werking van oorspuiten

De oorspuit heeft een zuiger. Hier trek je opgewarmd water in, wat je vervolgens via de stompe spuit in het oor injecteert. Het grote voordeel van het gebruik van een klassieke oorspuit is dat je hiermee de hoeveelheid water precies kan afstemmen op de situatie. Wel moet de oorspuit vaak opnieuw gevuld worden, dus je moet de handeling meestal een paar keer herhalen. Er zijn ook zelfvullende oorspuiten, die al tijdens het spoelen van het oor water opnemen uit een container. Je hoeft de behandeling dan niet te onderbreken om de oorspuit bij te vullen en doorgaans kunnen de zelfvullende oorspuiten zelfs geautoclaveerd worden.

Oorspuiten bestellen

Bij Plastimed vind je voor iedere situatie een passende oorspuit van hoge kwaliteit. Bekijk direct het assortiment en plaats gemakkelijk online je bestelling. Neem ook een kijkje bij de keelspiegels, instrumenten voor cerumen en andere praktische instrumenten voor op jouw praktijk of afdeling.

Filteren

Materiaal
1
2
Aantal stuks
5
Bevat latex
5
Merk
5
Steriel
5