Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home » Winkel » Instrumenten » Neurochirurgie

Neurochirurgie

Neurochirurgie is een specialisme dat zich richt op de chirurgische behandeling van neurologische aandoeningen. Dit zijn aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Hierbij gaat het bijvoorbeeld de hersenen en het ruggenmerg (het centrale zenuwstelsel), de zenuwen die naar de ledematen lopen (het perifere zenuwstelsel) en de schedel en de wervels (het benige omhulsel). Neurologische operaties worden uitgevoerd door een neurochirurg. Deze chirurg behandelt alleen de delen van het zenuwstelsel die voor het chirurgisch ingrijpen te bereiken zijn. Dit zijn over het algemeen aandoeningen die plaatselijk zijn en die dus chirurgisch verholpen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan tumoren, een doorgesneden zenuw of een vaatafwijking.

Instrumentarium voor neurochirurgie

In verband met de kwetsbaarheid van het tere zenuwweefsel vereist het chirurgisch ingrijpen een speciaal instrumentarium. Curettes, hersenspatels en zuigbuizen worden bijvoorbeeld ingezet voor neurochirurgische operaties, alsook instrumenten voor spinale neurochirurgie en voor schedelbasischirurgie.

Instrumenten voor neurochirurgie bij Plastimed

In het assortiment van Plastimed vind je een gevarieerd aanbod van chirurgische instrumenten op het gebied van neurochirurgie. Ook voor instrumenten die voor andere specialismen worden gebruikt, kun je hier terecht. Neem een kijkje in het assortiment en kom erachter wat Plastimed je allemaal te bieden heeft. Plaats je bestelling in de webshop.

Filteren

Materiaal
3
Aantal stuks
16
Bevat latex
15
Merk
15
Steriel
15