Voor hulp en advies

0251 - 247233

Filters

Kenmerken
24
Aantal stuks
1
3
3
13
3
2
1
4
Bevat latex
5
Merk
1
9
1
8
1
6
1
3
4
4
Steriel
30
8

Absorberend wondverband

Absorberend wondverband is zeer geschikt voor de verzorging van sterk exsuderende wonden. Deze verbanden kunnen namelijk grote hoeveelheden wondvocht opnemen en vasthouden. Bestel direct absorberend wondverband en andere verbandmiddelen bij Plastimed.

Resultaat 1–18 van de 43 resultaten wordt getoond

Hoe is absorberend wondverband opgebouwd?

Absorberend wondverband bestaat uit meerdere lagen met allemaal hun eigen unieke eigenschappen. De wondcontactlaag zorgt ervoor dat het wondbed niet met het verband verkleeft bij vochtige wonden. Deze laag laat wondvocht onbeperkt door, ter voorkoming van vochtophoping in de wond. Deze niet verklevende eigenschap is essentieel voor de bescherming van rode, granulerende wonden. De wondcontactlaag wordt gevolgd door een absorberende kernlaag. Soms bevat het verband nog extra vochtverspreidende tussenlagen. De toplaag is gemaakt van vochtafstotend materiaal. Dit voorkomt het lekken van wondvocht.

Bestel eenvoudig absorberend wondverband online

Absorberend wondverband wordt niet alleen in zorginstellingen gebruikt. Ook als je thuis een verband wilt vervangen dat is aangelegd door de arts kun je dit verband goed gebruiken in de EHBO-doos. Bij Plastimed bestel je eenvoudig absorberend wondverband van kwalitatieve merken als Hartmann, Medi-Inn en Noba. Plaats je bestelling in de online shop en je hebt je aankoop snel in huis.