Voor hulp en advies

0251 - 247233

Filters

Aantal stuks
1
Merk
1
Steriel
1

Paraffine gaas

Paraffine gaas is geïmpregneerd met witte paraffine en voorkomt dat de wond blijft kleven aan verbandmiddelen waarmee de wond wordt afgedekt. Ook zorgt het ervoor dat de huid niet uitdroogt zodat de wond niet gaat trekken en de wondranden soepel blijven.

Enig resultaat

Paraffine gazen voor wondverzorging

Een paraffine gaasje voorkomt dat verbandmiddelen blijven kleven aan de wond. Dit hoogwaardige gaas is geïmpregneerd met witte paraffine en is breed toepasbaar. Het geïmpregneerde gaas houdt de wondranden soepel en zorgt ervoor dat de huid vochtig blijft.

Wat is paraffine gaas?

Paraffine gazen hebben een fijnmazige structuur en zijn voorzien van een laagje paraffine. Dit vettige materiaal voorkomt dat het gaas aan de wond blijft plakken. Zo blijft het wondoppervlak vettig, geneest de wond optimaal en wordt littekenvorming voorkomen of in ieder geval verminderd. Ook maakt dit gaas het verwisselen van verbanden gemakkelijker en comfortabeler. Zo voorkom je dat bij iedere verbandwissel de wond opnieuw wordt opengetrokken. De vette gaasjes worden onder meer gebruikt op de huisartsenpost en in het verzorghuis. Ook hebben veel mensen thuis de EHBO-koffer voorzien van voldoende paraffine gazen en ontsmettende Betadine gaasjes.

Paraffine gaas kopen

Gaas dat is geïmpregneerd met paraffine wordt onder meer gebruikt bij schaafwonden die afgedekt moeten worden en open wonden die langzaam genezen. Een laag van het gaas is voldoende, omdat er dan nog genoeg zuurstof bij de wond kan komen. Koop gemakkelijk en snel diverse soorten gazen bij Plastimed door je bestelling in de online shop te plaatsen.

toon prijzen incl. btw toon prijzen excl. btw

Filteren

Aantal stuks
1
Merk
1
Steriel
1