Voor hulp en advies

0251 - 247233

Filters

Materiaal
3
1
Aantal stuks
11
4
5
8
1
Maat
1
1
Merk
1
1
2
1
2
1
1
1
1
1
3
1
Steriel
3
13
Volume
1
1

Beademing

Alle benodigde medische instrumenten voor beademing koop je bij Plastimed. Beademingsinstrumenten zijn hulpmiddelen voor hulpverleners om een slachtoffer op patiënt van zuurstof te voorzien. Breid je EHBO uitrusting uit met medische instrumenten zoals beademingsfilters, beademingsmaskers, connectoren, zuigsystemen, bacteriefilters, beademingsballonnen, beademingssystemen, catheter mount, crico-sets, laryngoscopie, tracheotomietubevoerders en accesoires.

Resultaat 1–18 van de 29 resultaten wordt getoond

Waarom is een beademingsfilter belangrijk?

Beademingsfilters, ook wel bacteriefilters genoemd, worden veel gebruikt op diverse afdelingen in het ziekenhuis, van de intensive care tot de operatiekamers en op de longverpleegafdelingen. Deze filters zorgen voor een effectieve barrière ter voorkoming van kruisbesmetting tussen patiënten, beademingssystemen en -apparatuur en de klinische werkomgeving. Bij Plastimed koop je eenvoudig alle benodigde beademingsinstrumenten.

Verschillende soorten beademingsinstrumenten

Er zijn verschillende soorten kunstmatige beademing. De techniek wordt enerzijds gebruikt om zuurstof in het lichaam van de patiënt te brengen en anderzijds om koolzuurgas uit het lichaam te verwijderen. Beademen kan zowel niet-invasief als invasief gebeuren. In het eerste geval ademt een patiënt zelf en wordt er een neus-mondmasker aangebracht ter ondersteuning van de ademhaling. Bij invasieve beademing wordt er via de keel een tube in de luchtpijp ingebracht. De patiënt ademt dan niet zelf: dit neemt de machine over.

Hoe zit een beademingssysteem in elkaar?

Hoe een beademingssysteem precies in elkaar zit, hangt af van de vorm van beademing. Bij non-invasieve beademing krijgt de patiënt een masker op dat via een slang verbonden is met een zuurstoftank. Er zijn verschillende soorten maskers, waaronder een neusmasker, mond-neusmasker of neuskussentjes.

Bij Plastimed koop je beademingsinstrument die nodig zijn in o.a. het ziekenhuis, verzorgingshuis of thuis. Plaats je bestelling in de webshop.

Filteren

Materiaal
3
1
Aantal stuks
11
4
5
8
1
Maat
1
1
Merk
1
1
2
1
2
1
1
1
1
1
3
1
Steriel
3
13
Volume
1
1