Voor hulp en advies

0251 - 247233

Filters

Materiaal
2
Aantal stuks
18
1
1
1
15
Kleur
Lengte (in meters)
1
3
1
1
Merk
17
1
1
1
25
1
2
1
Steriel
4
45
Volume
1
2
1
1

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie (ook hyperbare zuurstoftherapie genoemd) wordt ingezet om beschadigingen van weefsel, dat veroorzaakt is door zuurstoftekort, te herstellen. Tijdens een behandeling met zuurstoftherapie wordt een zuurstofmasker geplaatst bij de patiënt die via het zuurstofmasker verbonden aan een zuurstofslang 100% zuurstof toegediend krijgen en inademen.

Resultaat 1–18 van de 53 resultaten wordt getoond

De toepassingen van zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie wordt toegepast bij ziektebeelden als CF (taaislijmziekte), COPD, bronchiëctasieën, hartfalen, longcarcinoom, clusterhoofdpijn en interstitiële longziekten. Een zuurstoftekort kan leiden tot benauwdheid of kortademigheid. Door zuurstoftherapie toe te passen ontvangen de hersenen en weefsels meer zuurstof en verbetert de levenskwaliteit. Plastimed biedt uitsluitend zuurstoftherapieproducten van A-merken als DCT aan.

Verschillende manieren van zuurstoftoediening

Tijdens zuurstoftherapie loopt de zuurstof via een zuurstofslang van het apparaat naar de gebruiker. De zuurstof kan vervolgens op verschillende wijzen aan de patiënt worden toegediend, zoals via een zuurstofbril, zuurstofmasker of een zuurstofkatheter.

Welke zuurstoftherapie toepassen?

Welke vorm van zuurstoftoediening geschikt is, hangt af van de hoeveelheid zuurstof die toegediend moet worden en de persoonlijke voorkeuren. Zo dien je met een zuurstofbril maximaal zes liter zuurstof per minuut toe. Bij deze methode plaats je de twee uiteinden van de bril in de neusgaten en de lus achter de oren. Het zuurstofmasker plaats je gemakkelijk over neus en mond. Met dit masker dien je maximaal vijf liter zuurstof per minuut toe. Soms zorgt het masker echter voor irritatie aan de ogen. Bij de zuurstofkatheter breng je het uiteinde van het buisje via de neus in de keel aan. Deze katheter moet iedere dag van neusgat worden verwisseld. Bestel direct de gewenste apparatuur voor zuurstoftherapie bij Plastimed.