Voor hulp en advies

0251 - 247233

Filters

Merk
2
Steriel
2

Coagulatie

Tijdens een behandeling met coagulatie worden kleine verhevenheden en fibromen (steelwratjes) op de huid weggebrand. Fibromen komen veelal voor in de hals en onder de oksel. Coagulatie wordt uitgevoerd met een warme, stompe naald waarmee deze plekjes eenvoudig en snel worden verwijderd. Bestel direct coagulatie instrumenten bij Plastimed.

Toont alle 2 resultaten

Hoe werkt coagulatie?

Een coagulatieapparaat verzorgt een wisselspanning met hoge frequenties. Het signaal dat het instrument uitzendt is zó snel dat de spieren van de patiënt de veranderingen niet kunnen volgen. Daardoor worden de spieren niet aangetast. Coagulatie wordt daarom ook wel hoogfrequente chirurgie of HF-chirurgie genoemd. De warmte die bij deze wisselspanning ontstaat, wordt ingezet voor het wegbranden van kleine oneffenheden en fibromen.

Toepassingen van coagulatie

Coagulatieapparatuur wordt zowel in behandelkamers, operatiekamers als op de polikliniek ingezet. De warmte van het apparaat kan namelijk gebruikt worden voor uiteenlopende behandelingen. Niet alleen het coaguleren (wegbranden) van oneffenheden als pigmentvlekken gebeurt namelijk met het coagulatieapparaat, maar ook het dichtbranden, snijden of uitdrogen van weefsel.

Voordelen van coagulatie

Coagulatie biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere chirurgische ingrepen. Ten eerste is het bij coagulatie mogelijk om zeer precies een plek te behandelen, zonder al teveel bloedverlies te veroorzaken. Daarnaast is de kans op het ontstaan van infecties bij coagulatie zeer beperkt. In het assortiment van Plastimed vind je coagulatieapparatuur van bijvoorbeeld het kwaliteitsmerk Alsatom. Bekijk ook de andere medische hulpmiddelen in de webshop, zoals apparatuur voor zuurstoftherapie, cardiografen en bloeddrukmeters. Plaats je bestelling!

toon prijzen incl. btw toon prijzen excl. btw

Filteren

Merk
2
Steriel
2