Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home » Winkel » Verbandmiddelen » Verband » Hemostatisch verband

Hemostatisch verband

Hemostatisch verband gebruik je om een hevige bloeding direct te stoppen. Het verband is geïmpregneerd met een stof die zorgt voor een actieve stolling van bloedingen. Hemostatisch verband wordt onder meer veel gebruikt door medische hulpverleners. In de online shop van Plastimed plaats je gemakkelijk je bestelling.

De werking van hemostatisch verband

Hemostatisch verband zorgt voor een reactie met de rode bloedlichaampjes in het bloed. Het verband is positief geladen met een koolhydraat dat een reactie geeft met de lichaamseigen rode bloedlichaampjes. Zo zorgt dit middel ervoor dat er een dikke prop in de wond ontstaat en de bloeding wordt gestelpt. Afhankelijk van de grootte van de wond gebeurt dit binnen enkele seconden of minuten. Deze koolhydraten zijn natuurlijk, zodat je lichaam de prop die ontstaat zelf weer af kan breken.

Hemostatisch verband online kopen

Bij hevige bloedingen is het verstandig een hemostatisch verband te gebruiken voordat je andere handelingen uitvoert. Na het aanbrengen van het verband ga je door met het uitvoeren van druk op de wond. Houd het lichaamsdeel met de wond hoog en leg vervolgens een wonddrukverband of ander wondverband aan. Hemostatisch verband van topmerken als CuraSpon en Gelitaspon bestel je online bij Plastimed.

Filteren

Aantal stuks
1
1
4
1
1
Bevat latex
3
Merk
2
3
Oplosbaar
3
Steriel
5