Voor hulp en advies

0251 - 247233

Home » Winkel » Verbandmiddelen » Verband » Hydrofiber verband

Hydrofiber verband

Hydrofiber verband is een zacht en steriel non woven verband samengesteld uit hydrocolloïd vezels. Dit vezelverband heeft een extra vochtvasthoudende werking waardoor met behulp van het wondvocht een vochtig wondmilieu ontstaat voor een optimale genezing van de wond. Plastimed biedt een veelzijdig assortiment hydrofiber verband. Bestel snel en gemakkelijk hydrofiber verband bij Plastimed.

Hydrofiber verband voor optimale wondgenezing

Hydrofiber verband wordt ingezet ter bevordering van een optimale wondgenezing bij een complexe wond. Zodra dit absorberende materiaal in contact komt met wondvocht, verandert het in een gel. Zo ontstaat een optimale omgeving voor wondgenezing en verkleint hydrofiber verband het risico op een infectie.

Hydrofiber verband voor diverse situaties

Hydrofiber verband is toepasbaar bij tal van verwondingen. Zo wordt dit type verband onder meer gebruikt bij vochtige tot zeer natte wonden, decubitus, niet-intacte blaren, chirurgische wonden en traumawonden. Maak de wond altijd eerst goed schoon onder lauwwarm stromend water of met een in water gedrenkt gaasje. Met gaasjes verwijder je ook overtollig vocht en maak je de huid rondom de wond goed schoon en droog. Vervolgens breng je een hydrofiber verband aan op de wondbodem en over de wondranden. Het materiaal krimpt bij aanraking met wondvocht: knip het verband dus wat groter dan de wond.

Hydrofiber verband online bestellen

Bij Plastimed vind je een ruime keuze aan hydrofiber verband van de hoogste kwaliteit. Met A-merken als Convatec weet je zeker dat je betrouwbaar en gebruiksvriendelijk hydrofiber verband in huis haalt. Plaats je bestelling en profiteer van een snelle verzending.

Filteren

Aantal stuks
2
1
Merk
3
Steriel
3